top of page

 

 

 

#Hub4Brussels

Wat willen we?

We willen dat (nacht)treinen de ruggengraat gaan vormen van het Europese langeafstandsverkeer (afstanden van 1.500 km en meer). Een netwerk moet heel Europa bestrijken en de plattelandsgebieden en provinciesteden bedienen, niet alleen de hoofdsteden.

Hoe moet het eruit zien?
 

Ze moeten aantrekkelijk zijn voor de arbeidersklasse, de middenklasse...
Ook deze nachttreinen moeten modern, comfortabel en gemakkelijk te boeken zijn, zonder het ongemak van gemiste aansluitingen of vertragingen. We willen dus BETER dan wat we in 2000 hadden, niet "een beetje slechter".

 

Het is daarom dringend om in te grijpen: de huidige verloedering van de laatste 25 jaar zet zich voort, en met #Hub4Brussels willen we nu al een doordacht en concreet voorstel doen om 110 steden en gemeenten met Brussel en tussen hen te verbinden.

Het motto is "Stap na het werk/school/uit eten op de trein en stap uit met de opkomende zon". Concreet betekent dit een vertrek tussen 18 en 23 uur en een aankomst tussen 6u30 en 9u30. Zo is het mogelijk om verder te reizen of een hele dag ter plaatse door te brengen. en dit persbericht.

 

Duiding is te vinden in dit persbericht en de presentatie via https://youtu.be/4_08JysZYXY?t=902

 

De zes lijnen (theoretische/schematische routes en uurrooster)

bottom of page