Conference 2021

Night Train: Back to the futur?

Date to be confirmed...

In afwachting van onze conferentie in 2021, hierbij de data van onze volgende webinars. 

22/10: Webinar "Night trains linking: european regions"

#EURegionsWeek

Copie de Webinars sur les trains de nuit

Nachttreinen: Het verbinden van Europese regio's

Regio's en steden zullen een belangrijke rol spelen om nieuwe nachttreinen mogelijk te maken.

De Benelux, en in het bijzonder Brussel, heeft de mogelijkheid om opnieuw een nachttreinknooppunt te worden dat het noorden met het zuiden en het westen met het oosten van Europa verbindt.

Sinds januari van dit jaar is er een rechtstreekse nachttrein Wenen-Brussel en de Zweedse regering heeft aangekondigd vanaf 2022 een verbinding Mälmö-Bruxelles te willen starten. Daarnaast zijn er verschillende initiatieven die oproepen om de Europese hoofdstad weer te verbinden met Parijs, Berlijn of Warschau.

In het kader van deze workshop zullen de deelnemers de voorwaarden bespreken voor de uitrol van een nieuw Europees nachttreinnet na de covid-pandemie en de gevolgen daarvan.

 

Moderator:

Clemence Gllion, Voorzitter, Back on Track Belgium Belgium

Sprekers:

Alexander Gomme, Woordvoerder van Back on Track Belgium (België).

Melissa Hanus, parlementslid (lid van de commissie mobiliteit, overheidsbedrijven, federale instellingen en vice-voorzitter van de commissie klimaat, milieu en energie) van het federaal parlement (België).

Evelien Marlier, Project Manager European Passengers’ Federation  (België).

Sarah Schlitz, parlementslid (lid van de commissie mobiliteit, overheidsbedrijven, federale instellingen en van de commissie klimaat, milieu, energie) van het federaal parlement (België)

hypothetisch_nachttreinnetwerk.png

Hypothetisch nachttreinnetwerk

16/10: Webinar Back On Track Coalition

Friday the 16th of October: Webinar on the status on European political progress for night trains. We had invited one main speaker, who was Mr. Nino ZAMBARA, Single European Rail Area, European Commission, Directorate-General for Mobility and Transport.