top of page

Persbericht: Back on Track Belgium ondertekende charter Coalitie Duurzaam Zakenreizen van BBLV

Op 24 januari heeft de vzw Back on Track Belgium, in het bijzijn van Federaal Minister Gilkinet, de engagementsverklaring van de Coalitie Duurzame Reizen mee-ondertekend.


Die coalitie, een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, Canopéa, The Shift, Climate Works Foundation en de Climate Neutral Group brengt de voorlopers samen die het belang onderstrepen van een duurzamer zakenreis en inzetten op een ecologisch verantwoord reisbeleid. Zo dragen ze op een impactvolle manier bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen en plukken ze ook de sociale en economische vruchten van een slim en efficiënt reisbeleid. De leden, waaronder Back On Track Belgium vzw, ondersteunt volledig de coalitie om het goede voorbeeld te geven en kennis en expertise te delen en samen met de bedrijven te zorgen voor een katalyserend effect op de vele stappen die vandaag al gezet worden.


Ervaringsdeskundigen


We zijn dan ook ervaringsdeskundigen met nuttige inzichten voor de beleidsmakers en stakeholders over de huidige drempels naar en de economische voordelen van duurzame zakenreizen. Onze expert heeft al meer dan 230 (nacht)treinen genomen in zijn jonge leven waardoor we een uitstekend zicht hebben op het aanbod. Voor de bedrijven zullen we een aanspreekpunt zijn en hen samen met andere coalitieleden tips geven om duurzame zakenreizen ‘het nieuwe normaal’ te maken. Met die verantwoordelijke willen we de milieu- en klimaatimpact van zakenreizen minimaliseren, zonder afbreuk te doen aan de toegevoegde waarden van internationale ontmoetingen


Alles is eenvoudig terug te vinden op de website www.bondbeterleefmilieu.be/duurzame-zakenreizen


(Foot: Bond Beter Leefmilieu)

10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page